SZÖVEGDISZKÓ – A nők hangja

SZÖVEGDISZKÓ – A nők hangja
Homo Ludens Project
Irodalom, zene, színház, kézpőművészet.

Azt est folyamán kortárs szerzőktől hallhattok szövegeket. Befutók: Bencsik Orsolya, Erdei Lilla, Erdős Virág, TÓTH KRISZTINA, Turi Tímea. Startvonalról indulók: Benkő Imola Orsolya, Zilahi Anna

“Képzeld azt, hogy egy diszkóban vagy. Nem táncolnak körülötted, nem öntenek le piával, nem lökdösnek. Ez egy másfajta diszkó. Nyugalom van. Megszólal egy hang. Szöveget mond. Egy kortárs szerző írását. Zenét hallasz, effekteket, megszokott vagy furcsa zajokat. Reflektálnak a szövegre. Észreveszed, hogy világítanak a fények. A térben lapok függnek, akár a kiteregetett ruhák. Egy alak, pontosabban egy ember járkálni kezd a lapok körül. Képeket vetít, videókat a papírra. Apró vásznak. Majd egy másik alakot látsz. A hangra figyel. Lépéseket, mozdulatokat tesz.

Nem korlátoznak ezek az alakok, nem mondják meg, mire kell összpontosítanod. Csak figyeled a sokszínű kavalkádot és közben szabadon kalandozhatsz. Együtt lüktethetsz a zenével, azonosulhatsz a szöveggel, figyelhetsz a felvillanásokra, a képekre, bármire, amire szeretnél. Hát ilyen ez a szövegdiszkó. Kipróbálnád? Ha igen, várunk egy kortárs, irodalmi kalandra.

Novemberben már befutó és startvonalról induló kortárs női szerzők írásait hallhatjátok. Miért fontos a női hang az irodalomban? Mitől lesz hiteles? Novemberben erre keressük választ.”

Alkotók: Benkő Imola Orsolya, Kovács Gyula András, Nahóczki Viktor, Szilágyi Szabolcs

Helyszín: ZUG Színház és Művészeti Tetthely (Szeged, Gyertyámos utca 4.).

Időpont: 2020. 11. 16. 19:00

Facebook esemény.