Az EBRD Irodalmi Díj 2024 finisében!

Az EBRD Irodalmi Díj 2024 finisében!
A 3 jelölt között szerepel a Vonalkód (Barcode) című kötet, amelyet Peter Sherwood fordított le angol nyelvre és a Jantar Publishing adott ki. Június 13-án teszik közzé, melyik könyv nyerte a díjat.

Sajtóvisszhang:

Könyvesmagazin.hu

„Megnevezték az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) Irodalmi Díjának idei döntőseit. A Maya Jaggi író és kritikus, Maureen Freely író és műfordító, valamint Philippe Sands író és nemzetközi jogászprofesszor alkotta zsűri a 2024-es rövidlistáról Bartis Attila A vége, Ferit Edgü The Wounded Age and Eastern Tales, valamint Tóth Krisztina Vonalkód című könyvét emelte ki.”

HVG.hu

„Maya Jaggi író, zsűrielnök Bartis Magyarországon 2015-ben megjelent könyvét így méltatta: egy „lesújtóan őszinte portré a posztkommunista Magyarországon nyomás alatt álló művészről és a lélek pusztulásáról egy rendőrállamban”.

Tóth Krisztina művéről így beszélt: az elbeszélések „a határátlépés számtalan formáját vizsgálják – a gyermekkor és az érettség, a gulyáskommunizmus és a kapitalizmus, az élet és a halál között”.”